Går det att boka biljetter?
Vi rekommenderar att du i förväg bokar biljetter till en guidad visning av gruvan. Vissa visningar blir snabbt fullbokade. Boka via telefon 023-78 20 30 eller köp biljetter direkt på webben. Alla visningar syns inte i webbokningen.

Vad finns det mer vid Falu Gruva?
Beroende på vilken tid på året du besöker oss har vi olika aktiviteter att erbjuda. Världsarvshuset och flera historiska byggnader är öppna året om. Klicka här för aktuell information om vad som är öppet.

Vilka kläder ska jag ha vid ett besök i gruvan?
Det är smutsigt i gruvan så besökare ska ha oömma skor och varma kläder, temperaturen i Falu Gruva är som i ett kylskåp cirka fem grader. Vi lånar ut hjälmar och regncape.

Hur lång tid tar en guidad visning i gruvan?
En guidad visning tar cirka en timma och då går vi ner till cirka 67 meters djup.
Är det mörkt och trångt i gruvan?
Gruvan är upplyst med lampor hela vägen men det är en dämpad belysning. Det är lite lågt i tak på några ställen och där behöver en normallång person bocka sig.

Är det svårt att gå runt i gruvan?
Den guidade visningen är cirka 750 meter lång och den går ner till cirka 67 meters djup. En stor del av vandringen är via trappor. Besökare ska kunna gå i promenadtakt i trappor och barn måste klara av att gå själva hela vägen. Vi brukar säga att den som har svårt att gå i trappor hemma inte ska gå en ordinarie visning i gruvan.

Finns det en åldersgräns för att besöka Falu Gruva?
För dig som besöker Falu Gruva och stannar ovan jord finns det ingen åldersgräns. För att gå ner i gruvan har vi en åldersgräns på minst 3 år och barn under 12 år ska gå i målsmans sällskap. Det är viktigt att alla som går ner i gruvan själva klarar av att gå i trapporna.

Sidan uppdaterad: 2014-04-24