Högst uppe i museibyggnaden, med utsikt över dagbrottet Stora Stöten, ligger Falu Gruvas konsthall. Målet med verksamheten är att varje år erbjuda en spännande sommarutställning, gärna i samarbete med andra aktörer, samt en eller flera kortare utställningar under vinterhalvåret.

 

Falu Gruva i bild

December 2017 – 4 mars 2018

Få platser har blivit så ofta avbildade och beskrivna i ord som Falu Gruva, en del av Världsarvet Falun. Tusen år av historia på ursprunglig plats har gjort sina avtryck.

Nu delar Stiftelsen Stora Kopparberget med sig av pärlorna i den egna konstsamlingen, tillsammans med inlån från Stora Enso och Falu kommun. Teknikerna, tidsåldrarna och konstnärerna är vitt skilda med gruvan som gemensam nämnare.

Ta del av konst i världsklass med namn som Jordi Arkö, Jan Stenmark, KG Nilsson och Helge Zandén.

”Urvalet av bilder visar gruvans olika ansikten”, säger Gunilla Hedenblad, antikvarie vid Falu Gruva.

Kuratorer för utställningen är Björn Olsson, konstnär/tekniker, och Caroline Gustafsson, konstvetare, som båda är kopplade till Avesta Art.

Genom ett samarbete med Britsarvsskolan i Falun har elever där arbetat med att gestalta och uttrycka sin syn på Falun och gruvan i ämnet bild.

Utställningen, som öppnar den 23 december 2017 och avslutas den 4 mars 2018, är ett samarbete mellan Stiftelsen Stora Kopparberget och Stora Enso, Falu kommun och Avesta Art.

Information om öppettider och entrérpriser hittar du här.

 

Kommande utställningar:

Sommarutställning 2018

27 juni – 31 augusti 2018, mer information kommer.

 

Tidigare utställningar:

Jörg Jeschke – skulptur i trä, granit och brons

27 juni – 31 augusti 2017

Rödfärg och slagg – samtida fotografi ur våra samlingar

De röda husen. Fotograf Olle Norling.

Slagg. Fotograf Christer Viklund.

6 juni – 30 september 2016

 

Sidan uppdaterad: 2018-02-20