Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Prova på täljning på sportlovet

torsdag, 1 mars, 2018


Torsdag den 1 mars bjuder Falu Gruva tillsammans med Morakniv in både vuxna och barn för att prova på att tälja. Vi tänder en brasa utanför Världsarvshuset och låter barnen tälja egna grillpinnar (korv finns att köpa till specialpris i Café Gjuthuset intill för den som vill provgrilla) och vuxna får prova tekniken karvsnitt. Tiden är 11-14, det är kostnadsfritt och passar från skolåldern och uppåt.

För den som vill gå ett steg längre, och lära sig mer, erbjuder vi en workshop på en timme vardera där slöjdaren Beth Moen visar hur man tillverkar ett dekorerat växtstöd. Tid och plats: Torsdag den 1 mars, 10-11 samt 13.30-14.30, i Världsarvshuset. Begränsat platsantal, biljetter förbokas via vår bokningssajt. Kostnad (inkl material): 100 kr. Åldersgräns 15 år.

Beth Moen, som finns på plats under hela dagen, är professionell slöjdare som bland annat är verksam vid Sätergläntan – institutet för slöjd och hantverk i Insjön. Hon bor i Siljansnäs och är utbildad inom hantverk och möbelsnickeri sedan 35 år.

I samband med sportlovsaktiviteten lanserar Falu Gruva en del av Moraknivs sortiment i Gruvbutiken; en serie kockknivar, den klassiska morakniven, en slöjdkniv och en kniv för barn.

Detaljer

Datum:
torsdag, 1 mars, 2018
Evenemang Taggar:
, , , ,

Arrangör

Falu Gruva
Telefon:
023-78 20 30
E-post:
info@falugruva.se

Plats

Världsarvshuset
Gruvplatsen 1
Falun, Falun 79161 Sverige
+ Google Map
Telefon:
023782030
Webbplats:
falugruva.se