Bed & Breakfast

Nu har ett nytt Bed & Breakfast öppnat på Falu Gruvas område. Det är konstmästargården från 1700-talet som renoverats. Tapeterna är kopior från 1700-talet och Christopher Polhem har en gång i tiden bott i huset.

Mer info hittar ni här.

 

Ställplatser

Det finns 22 ställplatser som är placerade på inhägnad hårdgjord grusyta på gruvområdet. Vid ställplatsen finns en betalstation där gästerna efter betalning får ett kort som går till en entrébom samt till ett intilliggande servicehus. I servicehuset finns duschar och toaletter varav en är handikappanpassad. Vid servicehuset finns även kran för färskvatten.

Incheckning kan ske när som helst på dygnet (öppet 24 timmar) men utcheckningen är satt till kl. 12.00 då ny dygnsdebitering påbörjas. Ställplats Falun kommer att vara öppen året runt.

I avgiften ingår husbilsplats, tillgång till servicehuset med dusch och toaletter, påfyllning av vatten. Tömning av grå- och avloppsvatten ingår på Lugnets camping som ligger centralt på nationalarenan/skidstadion på Lugnet i Falun ca 3km från ställplatsen.

På bara 10 min kan gäster promenera från ställplatsen genom det gamla gruvarbetarkvarteret Elsborg med byggnader från 1600 talet till Faluns stadskärna med butiker och nöjesliv.

För mer information kring ställplatserna besök:

Ställplats Falun

Sidan uppdaterad: 2017-11-05