En spännande gruvtur för hela familjen. Guiden berättar om historia, sägner och berättelser kring gruvan som alla åldrar kan hänga med på. Familjevisning med museum är tillgängligt under höstlovet, 29/10-5/11 2022.

Gruvtur för hela familjen

Följ med på äventyr ner i Falu Gruva, till den del av gruvan som har anor från 1600-talet. Här får du höra om gruvans historia, berättat på ett sätt som alla kan hänga med på. Hör om hur det var att arbeta där och några av alla de sägner och legender som finns om gruvan. Kanske får ni höra ett och annat skrock också. Besökare måste vara minst 3 år och kunna gå för egen kraft för att få följa med.

Praktiskt

Ta oömma skor eller stövlar, det kan vara både smutsigt och fuktigt i vissa delar av gruvans gångar. Skyddshjälmar och regncape finns att låna. Gruvturen innebär många trappor och du behöver kunna gå hela vägen för egen kraft. Alla besökare i gruvan ska vara minst tre år och barn under 12 år måste ha sällskap av en vuxen.

Priser

220 kr kr / Vuxen
90 kr kr / Barn
190 kr kr / Student
190 kr kr / Pensionär
560 kr kr / Familj

Andra biljetter

Gruvtur och museum

Upptäck tusen år av historia vid Falu Gruva - både ovan och under jord. Biljetten inkluderar en guidad visning nere i gruvan och entré till Gruvmuseet med interaktiva utställningar som berättar om Sverige och Europa under många hundra år. Biljetten är bokningsbar 15 augusti-30 september samt helger från den 1 oktober.

1 timme under jord

Höstlovspaketet (från 7 år)

En unik gruvtur, där du får chansen att uppleva gruvan på ett helt nytt sätt. Människor från förr vaknar till liv och berättar om sin vardag och verklighet. Vilka historier kan de berätta för oss och vilka av gruvans hemligheter kan de avslöja? Höstlovspaketet är tillgängligt från 29/10-5/11 2022.

2-3 timmar (gruvturen 1 timme)

Gruvtur (tisdag-fredag)

Följ med på äventyr ner i Falu Gruva. Här får du höra om gruvans tusenåriga historia och uppleva den speciella miljön med vindlande gångar och stora bergrum. Gruvturen går genom delar av gruvan med anor från 1600-talet. Biljetten är bokningsbar tisdag-fredag från den 1 oktober.

1 timme under jord

Kulturresan i Dalarna

Visa mer Visa mindre

Kulturresan i Dalarna är din guide till nio kulturhistoriska besöksmål runt om i Dalarna. Upptäck kulturella sevärdheter och nationella skatter som Zornmuseet, Carl Larsson-gården och Falu Gruva. Besök konstnärshem, trädgårdar och historiska industrimiljöer och låt dig omfamnas av de levande berättelserna om Dalarna.

Pris per person

125 kr / Kulturpasset