Boka hela huset

Övernattning med många bäddar fördelade på sju rum på natten. Gott om plats för säkra möten i den stora luftiga Polhemssalen på dagen. Nu erbjuder vi uthyrning av hela Konstmästargården under både kortare och längre perioder.

Boende och möteslokal under samma tak

Söker ditt företag boende i anslutning till möteslokalen, i en byggnad ni har helt för er själva? Välkomna till Konstmästargården!

Polhemssalen, uppkallad efter den berömde uppfinnaren som en gång bodde i huset, är stor och luftig. Våra sju rum har många bäddar och flera av dem har utsikt över dagbrottet Stora Stöten.

Vi erbjuder uthyrning av hela huset under både kortare och längre perioder. Kontakta oss med dina önskemål så skräddarsyr vi den bästa lösningen för dig och ditt sällskap.

Mer om Falu Gruva konferens

Kontakta mig för grupp- eller företagsbokning!

Anna-Karin Hedberg

Ansvarig B&B

023-78 20 54

polhem@falugruva.se

Visste du att…

… gruvan är 610 meter djup och totalt sett genom historien har haft sammanlagt 80 kilometer gruvgångar? Som besökare i gruvan får du följa med ner till 67 meters djup och sträckan som turen omfattar är cirka 600 meter.

… det finns en julgran som aldrig tappar barren på den plats som kallas Julklappen i besöksgruvan? Det beror på att kopparvitriol i kombination med kylan under jord bevarar den. Samma sak hände med gruvdrängen Fet-Mats som hittades många år efter att han dött.

… runt två miljoner besökare har gått ner i gruvan sedan den första guidade visningen 1969? Redan på 1700-talet fick besökare följa med ner under jord – de fick åka tunna, gå i fuktiga trätrappor och balansera på fritt hängande stegar.