Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nu blommar det i Gruvans konsthall

onsdag, 19 juni, 2019 - söndag, 25 augusti, 2019


The Garden, ett mekaniskt ljudkonstverk, intar Gruvans konsthall i sommar. Det är första gången konstnären Jan Cardell visas i Falun.

Trädgården som har byggts upp i konsthallen på översta våningen i Gruvmuseet består av mekaniska växter med ett interaktivt rotsystem. Det betyder att besökarnas närvaro i rummet påverkar hur de rör sig och låter.

”Det är första gången vi visar en interaktiv utställning av det här slaget. Man får en känsla av växterna och blommorna lever – en mekanisk trädgård där man själv tillför liv”, säger Gunilla Hedenblad, antikvarie vid Falu Gruva, om årets sommarutställning.

Jan Cardell, skulptör och ljudkonstnär baserad i Malmö, har en gedigen konstkarriär både i Sverige och internationellt bakom sig.

”Han är en väletablerad konstnär med ett unikt arbetssätt och formspråk”, säger Gunilla Hedenblad och lyfter fram kopplingen mellan inslagen av mekanik i konstverket och Falu Gruvas långa industritekniska historia.

Utställningen pågår mellan den 19 juni och den 25 augusti 2019. Uppbyggnaden av The Garden har genomförts med stöd av Konstnärsnämnden.

Vernissage den 19 juni klockan 14.00-17.30 då konstnären själv finns på plats.

Detaljer

Börjar:
onsdag, 19 juni, 2019
Slutar:
söndag, 25 augusti, 2019
Evenemang Kategori:

Arrangör

Falu Gruva
Telefon:
023-78 20 30
E-post:
info@falugruva.se

Plats

Gruvans konsthall
Gruvmuseet/Gruvplatsen 1
Falun,
+ Google Map