Läskiga gruvturer, specialvisning i Gruvmuseet och present till alla halloweenklädda barn. Programmet för höstlovet är fullt av nyheter hos oss på Falu Gruva. Med vårt höstlovspaket bokar du boende och får fri familjeentré till tre besöksmål i Dalarna. Välkommen!

 

HÖSTLOVSPAKETET – lek & äventyr för hela familjen

Gäller fr.o.m. 2018-10-30 t.o.m. 2018-11-03

Upplev ett fullspäckat höstlov i Falun och Dalarna; bo tre nätter på Leksand Strand och gör dagsutflykter till oss på Falu Gruva, Tomteland i Mora och 2047 Science Center i Borlänge. I paketet ingår familjebiljetter för två vuxna och två barn (3-15 år) och alla tre besöksmålen ligger mindre än en timmes bilfärd från Leksand Strand.

> BOKA HÖSTLOVSPAKETET – GRUVTUR, AKTIVITETER OCH BOENDE PÅ LEKSAND STRAND

 

Följ med på en familjevisning under jord

Skrock- och sägentur

Vår populära familjevisning i gruvan med berättelserna om Fet-Mats, Gruvfrun och Kårebocken. Turen avslutas med ett spännande trolleri! Från 3 år och uppåt. Bokningsbar varje dag under höstlovet.

> BOKA SKROCK OCH SÄGENTUREN MED FRI ENTRÉ TILL GRUVMUSEET

I Gruvfruns fotspår

En dramatiserad visning från 8 år som bjuder på möten med både en gruvdräng och den spöklika Gruvfrun som alla som en gång jobbade nere i gruvan visste att hålla sig väl med. Bokningsbar varje dag under höstlovet.

> BOKA GRUVTUREN I GRUVFRUNS FOTSPÅR MED FRI ENTRÉ TILL GRUVMUSEET

 

Upptäck tusen år av historia i Gruvmuseet

Utforska gärna vårt interaktiva och nyligen ombyggda museum på egen hand. Varje dag under höstlovet går det dessutom att följa med på en specialvisning med spännande nedslag i Falu Gruvas flera hundra år långa historia. Turen går kl 14.00 och ingår i ovan och underjordsbiljetten.

> BOKA DITT BESÖK I GRUVMUSEET

 

Halloweenspecial under jord och i museets mörka vrår

På kvällen den 31 oktober bjuder vi in till en extra spännande gruvtur (åldersgränsen höjd till 12 år) där den spöklika Gruvfrun när som helst kan dyka upp i någon av de vindlande gruvgångarna. Därefter erbjuder vi en specialvisning med skräcktema i Gruvmuseet; “I museets mörka vrår” för den som vågar! Begränsat antal platser på de båda turerna 17.00 och 19.00 den 31 oktober.

EXTRATURER: På grund av högt tryck på biljetter erbjuder vi två extrainsatta turer lördag den 3 november, 15.30 och 17.00, välkommen med din bokning!

> BOKA HALLOWEENSPECIAL – OVAN OCH UNDER JORD

Kvällsöppet på gruvområdet 

Under halloweenkvällen, den 31 oktober, har flera av butikerna på området kvällsöppet för besökare. Gruvbutiken i Visitors Center har extraöppet 16.00-21.00.

Klä ut dig och kom!

Alla halloweenklädda barn som besöker Visitors Center får en present, gäller den 31 oktober.

 

Mera höstlovskul!

Selfietävling

Ta en selfie med vår 1800-talsturist och delta i en utlottning med fina priser. Pågår under hela höstlovsveckan.

Jakten på Gruvfrun

Tipsrundan ”Jakten på Gruvfrun” arrangeras varje dag under veckan. För alla barn som gillar att samla siffror, startar i Världsarvshuset.

 

Övernatta hos oss mitt i världsarvet

Gruvortens Bed & Breakfast erbjuder ett förmånligt paket med boende och biljett till Falu Gruva. Rummen, som är inredda i 1700-talsstil, ligger i Konstmästargården där uppfinnaren Christopher Polhem en gång bodde. Huset balanserar precis på kanten av dagbrottet Stora Stöten och erbjuder därmed en fantastisk frukostutsikt.

> BOKA GRUV & BOENDEPAKET – GRUVTUR OCH BOENDE PÅ GRUVORTENS BED & BREAKFAST

 

Sidan uppdaterad: 2018-10-29