Mat & dryck

Låt kockarna på Geschwornergården ta dig med på ett smakäventyr. På plats-bakat fika, soppa och matiga mackor finns hos Gjuthuset Café & Butik.

Geschwornergården

Välkommen till Geschwornergården – en restaurang som sätter smak på världsarvsbesöket. Med välsmakande råvaror i fokus serverar Kokkonsten, som driver restaurangen, de vällagade rätter, fint upplagda på varm tallrik, och du kan välja mellan veckans varmrätter, soppa, sallad eller varför inte stekt falukorv med rotmos.

Slå dig ner ute på trädäcket eller i den stilrent inredda lokalen där väggarna pryds av gamla fotografier från gruvan.

Besök Kokkonsten för meny och öppettider

Gjuthuset Café & Butik

När du kliver in i den historiska byggnaden Gjuthuset möts du av gammaldags inredning, handtryckta tapeter, fantastiska bakverk och kanske Faluns bästa räkmacka.

Här bakas allt från grunden och på plats i huset. Du kan välja mellan fika och lättare luncher som matiga smörgåsar och soppa. 

Under sommaren finns en uteservering med utsikt över dagbrottet Stora Stöten. Utöver serveringen finns en butiksdel med utvalda delikatesser. 

Besök Gjuthuset Café & Butik för information och öppettider

Restaurang vid Oscars lave – P-za

P-za, eller pizza som de själva uttalar namnet, öppnade med en idé om att ge Falun schysst pizza. Helt enkelt.

Från början höll de till i ett ombyggt garage på ett industriområde i Falun. Nu finns de i restaurangen vid Oscars lave vid Falu Gruva.

Ta sikte på den höga betonglaven på ovansidan av dagbrottet, eller följ dofterna av nybakad pizza. Sittplatser finns både inne och på uteserveringen med utsikt över gruvan och staden.

Besök P-za för meny och öppettider