På gruvområdet mitt i Världsarvet finns stora möjligheter för dej som önskar ordna en upplevelse när det gäller musik, teater eller annat.

Kyrksalen på Gruvmuseets andra våning är utrustad med flygel och det finns möjlighet till förstärkt och flyttbar scenbelysning. Här får man vistas max 100 personer samtidigt och den siffran är inklusive de som står på scenen. Lokalen används bland annat av kammarmusikgrupper och andra mindre ensembler.
Besökarna sitter på stoppade stolar med ryggstöd. Kapprum och toaletter finns en trappa ned och det är handikappanpassat med ramp, hiss och handikapptoalett. Under uthyrningstiden är receptionen bemannad med vår personal.

Cuprum i Falu Gruvas konferensanläggning är utrustad med en mindre scen och kan ta upp till 225 personer. Här finns ljud och ljusanläggning anpassad för tal och konferensverksamhet. Besökarna sitter på stoppade stolar med ryggstöd. I anslutning till lokalen finns kapprum, 5 toaletter och ett mindre grupprum. Lokalen är handikappanpassad och utrustad med hörslinga.

Globenrummet i Visitor Center har med sin takhöjd och stora glaspartier en stämningsfull karaktär. Här finns uinget möblemang men vi möblerar utefter det som passar bokningen. Lokalen är handikappanpassad och har 5 toaletter. Receptionen i Visitor Center är bemannad under uthyrningstiden.

Eldkuren är första stoppet på den guidade turen i gruvan och har magnifik utsikt över dagbrottet Stora Stöten. Här finns tak och delvis öppna väggar.de

Trasenberg under jord i vår besöksgruva är ett spännande rum. Här finns en mindre scen och en bardisk. Här kan man ha föreställning med eller utan förstärkning. Maxantalet på publik är 90 personer och det finns ett fåtal lösa stolar men utgångspunkten är att publiken står under konserten. Lokalen är inte handikappanpassad och man måste var minst 3 år gammal för att gå ner under jord. Temperaturen är ca 5 grader året om så rekommenderad tidsåtgång är 20 minuter. Det finns möjlighet att servera dryck och tilltugg i samarbette med restaurang Geschwornergården.

Hör av er till oss för att få mer information och boka.

Sidan uppdaterad: 2018-04-12