Nyheter

35 nya ställplatser mitt i Världsarvet Falun

I en unik gruvmiljö med 1000-årig historia öppnar Dalcamp AB 35 nya ställplatser vid Falu Gruva. Redan den 15 maj är det premiär för Ställplats…

I en unik gruvmiljö med 1000-årig historia öppnar Dalcamp AB 35 nya ställplatser vid Falu Gruva. Redan den 15 maj är det premiär för Ställplats Falun.

Dalcamp AB som idag driver 4 campingar i Mellansverige (Falun, Borlänge, Vansbro och Nora) öppnar 35 nya ställplatser vid Falu Gruva med premiär den 15 maj 2016. Namnet på platsen är “Ställplats Falun”.

Ställplatserna är placerade på inhägnad hårdgjord grusyta på gruvområdet. Vid ställplatsen finns en betalstation där gästerna efter betalning får ett kort som går till en entrébom samt till ett intilliggande servicehus. I servicehuset finns duschar och toaletter varav en är handikappanpassad. Vid servicehuset finns även kran för färskvatten.

Gäster kan komma spontant eller förboka sin plats via Lugnets Camping i Falun. Incheckning kan ske när som helst på dygnet (öppet 24 timmar) men utcheckningen är satt till kl. 12.00 då ny dygnsdebitering påbörjas. Ställplats Falun kommer att vara öppen året runt.

Avgiften för ställplatsen är 190 kronor per dygn och då ingår husbilsplats, tillgång till servicehuset med dusch och toaletter, påfyllning av vatten. Tömning av grå- och avloppsvatten ingår på Lugnets camping som ligger centralt på nationalarenan/skidstadion på Lugnet i Falun ca 3km från ställplatsen.

På bara 10 min kan gäster promenera från ställplatsen genom det gamla gruvarbetarkvarteret Elsborg med byggnader från 1600 talet till Faluns stadskärna med butiker och nöjesliv.

Ställplatsprojektet är ett samarbete mellan Dalcamp AB och Falu Gruva.
» www.dalcamp.se