Påsklovsäventyret börjar här!

Gruvturen under jord är en speciell upplevelse - med hjälm och regncape följer du efter guiden ner i mörkret. Påsklovpaketet med guidad visning i gruvan inkluderar även entré till Gruvmuseet med massor att lära.

PREMIÄR I PÅSK

Gå ner i gruvan helt på egen hand

TUREN BOKNINGSBAR 2-4 APRIL

Årets påsklov blir extra spännande vid Falu Gruva. För första gången får du som besökare upptäcka gruvan helt på egen hand. Glöm inte ficklampan!

Du följer en markerad led i eget tempo. Gruvguider är utplacerade vid en rad platser under jord, på alla ställen där gruvgången delar sig, och de berättar gärna mer om gruvan och svarar på frågor. Observera att det är obligatorisk förbokning på givna slottider för att undvika trängsel mellan sällskapen.

PÅSKLOVSPAKET

Upptäck underjorden – och mycket mer

Följ med guiden ner i gruvan och lyssna till spännande berättelser om livet under jord. Besöksgruvan har anor från 1600-talet och turen går förbi djupa schakt genom vindlande gångar. Påsklovspaketet inkluderar entré till Gruvmuseet där det finns mycket att lära om hur gruvans historia hänger ihop med Sverige och Europa. Visste du förresten att taket på slottet i Versailles kom från Falu Gruva?

GRUVMUSEET

Häng med på en tidsresa i museet

Gruvmuseet har extraöppet under påsklovet. Här finns massor att upptäcka för hela familjen – prova på livet som gruvdräng och lär mer om svensk historia. Ute i friska luften finns Gruvpromenaden med korvgrillning och berguvsspaning.

Museientrén är inkluderad i våra underjordsbiljetter och går även att lösa på plats.

BOENDEPAKET

Sov gott efter en dag fylld av äventyr

Vår bed & breakfast ligger intill gruvan, i hjärtat av Världsarvet Falun, och här finns både dubbel- och familjerum. Om vädret tillåter öppnar vi dörrarna till frukostverandan med utsikt över dagbrottet Stora Stöten.

Mer information inför besöket

Gruvan är en speciell plats. För att förbereda dig på ett äventyr 67 meter under jord har vi satt ihop en checklista.