Andra företag på området

Utöver butiker finns en rad andra verksamheter på området vid Falu Gruva, exempelvis en möbeltapetserare, en smed och Falu Rödfärgs fabrik.

Gruvgränd Tapetseri

Lena Gustafsson, tapetserare med gesällbrev,
tar bland annat emot möbler för omklädsel och omstoppning: ”Genom att inte slänga utan istället laga tar vi tillsammans hand om vår världs resurser och det hantverk som har lagts ned i att tillverka just din möbel.”

Besök gruvgrand.se

Falu Rödfärg

Intill dagbrottet Stora Stöten ligger både kontor och fabriken för Falu Rödfärg. Den viktigaste råvaran i den traditionella rödfärgen, den gamla gruvvarpen, kommer nämligen från Falu Gruva. Ett urval av Falu Rödfärgs sortiment finns i Gruvbutiken.

Besök Falu Rödfärg

Rönnerholms

Rönnerholms bygger köksmoduler helt i trä, oljefernissade invändigt och handmålade med linoljefärg utvändigt. Förhoppningen är att du förflyttas i tiden och undrar om du har klivit in ett traditionellt platsbyggt lantkök för över 100 år sedan.

Besök Rönnerholms

Aquaroom

Aquaroom är en helhetssalong som erbjuder både hår- och hudvård. Här kan du koppla av i en unik miljö med lyxig loungekänsla. Salongens vision är att du som kund ska få bästa service och erbjudas behandlingar av högsta kvalitet.

Besök Aquaroom

Smedja Metallmorfos

Smeden Ingvar Grau håller liv i en gammal hantverkstradition vid Falu Gruva. Besökare är välkomna in medan arbetet pågår i smedjan. Utöver utbudet i butiksdelen går det bra att lägga specialbeställningar, precis som hos bysmeden i gamla tider.

Besök Smedja Metallmorfos

Jennys hundsalong

En mysig pälsvårdssalong i lugn miljö. Här får din fyrbenta vän hjälp med klippning, trimning, kloklippning eller varför inte ett härligt rengörande bad! Jennys hundsalong jobbar efter ägarens önskemål och hundens bästa går självklart först.

Besök Jennys hundsalong

Letar du efter butiker på området?

Området vid Falu Gruva är fyllt av spännande verksamheter. Utforska utbudet av butiker som erbjuder alltifrån byggnadsvård till hantverk.