Butiker på området

Utforska gruvområdets utbud av butiker. Här finns alltifrån byggnadsvård och inredning till trädgårdshandel, cykelhandlare och hantverkare.

Falu Antik & Byggnadsvård

Kultur, kvalitet och kompetens. De tre små orden har blivit ledstjärnor för Falu Antik & Byggnadsvård. Butiken vid Falu Gruva har endast öppet enligt överenskommelse och för utlämning av varor, exempelvis linoljefärg. 

Besök Falu Antik & Byggnadsvård

Spelstyrarens växter

En trädgårdshandel där du kan botanisera bland massor av växter och tillbehör samt hitta unika föremål och annorlunda presenter i en grönskande harmonisk miljö mitt i världsarvsområd

Besök Spelstyrarens växter

Norrgården Inredning & Design

En välkomnande butik som erbjuder en mix av inredningsdetaljer och möbler, kläder och smycken. Sortimentet är handplockat och en blandning av kända varumärken och lokala hantverkare.

Besök Norrgården inredning & design

Falu Emaljskyltar

Tillverkning av emaljskyltar är ett spännande hantverk. All tillverkning sker från grunden i verkstaden vid Falu Gruva – här kan du vara säker på att få en vara av högsta klass med omsorg om både tillverkning och grafisk utformning.

Besök Falu Emaljskyltar

KBK Bikes

Här finns cyklar i de flesta segment och prisklasser. Vid särskilda önskemål beställs cykeln direkt från fabriken i Tyskland eller Holland. Väl framme monteras den i verkstaden vid gruvan. Ta gärna en kaffe och glass medan du testar dig fram.

Besök KBK Bikes

Jade Europe

Stort utbud av kristaller, stenar, mineraler och fossiler. Utöver egen tillverkning av smycken i tidlös design och har butiken ett stort handplockat sortiment av vintagesmycken.

Besök Jade Europe

Jan Sjöström Antik & Design

Utvalt sortiment av inredning som lampor, keramik, glas och teakmöbler från mitten av 1900-talet. Butiken är säsongsöppen under sommaren och ligger i samma lokal som Jade Europe.

Besök Jan Sjöström Antik & Design

Silversmide Peter Blom

Med egen design och tillverkning av silversmycken har silversmeden Peter Blom hållit till på gruvområdet i många år. Utöver försäljning i butiken åtar han sig uppdrag med att rengöra och laga silverföremål.

Besök Silversmide Peter Blom

Vill du veta mer om andra företag på området?

Området runt Falu Gruva är fyllt av spännande verksamheter. Utöver butiker och hantverkare finns en rad andra företag.