Cykla, vandra och gå

Utforska den unika miljön runt Falu Gruva ute i friska luften.

Upptäck den unika miljön runt gruvan

På med vandringskängor eller hoppa på cykeln och ge dig ut längs någon av de många cykel- och vandringsleder som finns runt Falu Gruva. Vattnets väg till gruvan är ett exempel. Här följer du diken och vattendrag som grävdes en gång i tiden för att förse gruvan med den viktiga vattenkraften. Totalt 30 kilometer stigar i vacker natur.

Vandra i Falun hos Visit Dalarna

Cykla i Falun hos Visit Dalarna

Lekfull teknikträning!

En av sommarens nyheter vid Falu Gruva är en cykellek där barnen kan utmana sig och öva upp sina färdigheter innan det är dags att ge sig ut i terrängen. Du hittar cykellekplatsen bakom Världsarvshuset och den är öppen för alla utan kostnad. Cykelleken är första etappen i en satsning på cykling för hela familjen; nästa sommar öppnar en cykelled för barn längs dagbrottet Stora Stöten och ytterligare aktiviteter tillkommer året därpå.

Sov gott – med cykeln i tryggt förvar

I hjärtat av Världsarvet Falun finns Polhem Bed & Breakfast där du som besöker Falu Gruva på cykel har möjlighet till säker cykelförvaring – och lederna alldeles runt knuten. Huset, där uppfinnaren Christopher Polhem en gång bodde, har anor från 1700-talet och du sover gott i något av de sju rummen. Frukosten äter du på terrassen med utsikt över dagbrottet Stora Stöten.

Mer om Polhem B&B

Dags att boka ett besök på Falu Gruva?

Vi har biljetter som passar alla, stora som små. Boka ditt besök redan idag.