Gruppbokning

Vi skräddarsyr den bästa lösningen för er - välkomna till Falu Gruva mitt i Världsarvet Falun. En plats med tusen år av historia.

Upptäck Världsarvet Falun tillsammans

Hos oss på Falu Gruva finns mycket att upptäcka både för den lilla och stora gruppen. Ta bussen runt Stora Stöten, spana efter berguvarna i dagbrottet eller följ med på en guidad visning nere i gruvan.

Äter gör ni på vår restaurang Geschwornergården.

Mer information om Geschwornergården

Vi skräddarsyr den bästa upplevelsen av Falu Gruva efter era önskemål. Kontakta oss så hjälper vi er!

Tips på aktiviteter

Stöten-buss

En av våra guider följer med i er buss och guidar runt det väldiga dagbrottet Stora Stöten. Vi berättar om Falu Gruvas historia ovan jord – om gruvlavar, spelhus och hjulhus. Och om det stora raset 1687.
Tidsåtgång: 30-45 min

Under jord

Välkommen ner i underjorden! Vi upplever den unika 1600-talsmiljön med vindlande gångar, djupa schakt och gigantiska salar. Det är viktigt att alla i gruppen klarar av att gå i trappor.
Tidsåtgång: 1 timme
Max 30 personer/grupp

Ovan jord

Vår guide visar och berättar om spelhus, hjulhus, gruvlavar och andra historiska byggnader. Turen inkluderar ett stopp för att titta på utsikten Stora Stöten från Östra Utkiken. Spana efter berguven i dagbrottet!
Tidsåtgång: 1 timme
Max 30 personer/grupp

Eldkuren

Kort promenad ner till Eldkuren, en utkiksplats mitt i det väldiga dagbrottet Stora Stöten. Vår guide berättar om Falu Gruvas spännande historia och det stora raset år 1687.
Tidsåtgång: 45 min
Max 30 personer/grupp

Gruvmuseet och Kyrksalen

En tur i Gruvmuseet är en djupdykning i tusen år av svensk historia. Kombinera besöket med att stanna en stund i vår vackra kyrksal på andra våningen i museibyggnaden. Här finns det hiss för den som har svårt att gå i trappor.
Tidsåtgång: 1 timme
Max 30 personer/grupp

Vill du veta mer?
Kontakta Anna-Karin!

Anna-Karin Hedberg

Evenemang och möten

023-78 20 50

konferens@falugruva.se