Biljetter och paket

Det finns många sätt att uppleva gruvan på.

Lovbiljett

Under skollov håller vi öppet på Falu Gruva. Lovbiljetten för påsklovet är tillgänglig mellan den 11-16/4. För bokningar innan och efter datumet välj kategori ”Gruvtur och museum”.

1 timme under jord

Gruvtur (tisdag-fredag)

Följ med på äventyr ner i Falu Gruva. Här får du höra om gruvans tusenåriga historia och uppleva den speciella miljön med vindlande gångar och stora bergrum. Gruvturen går genom delar av gruvan med anor från 1600-talet. Biljetten är bokningsbar tisdag-fredag från den 1 oktober.

1 timme under jord

Museibiljett

Hur känns det att åka i malmtunnan i gruvans schakt? Hur arbetar egentligen en geolog? På gruvmuseet finns massor att upptäcka – och du får röra! Lär dig mer om platsen som närde stormakten Sverige och som la grunden till mycket av vår moderna teknik och industri.

1-2 timmar

Gruvtur och museum

Upptäck tusen år av historia vid Falu Gruva – både ovan och under jord. Biljetten inkluderar en guidad visning nere i gruvan och entré till Gruvmuseet med interaktiva utställningar som berättar om Sverige och Europa under många hundra år. Biljetten är bokningsbar 15 augusti-30 september samt helger från den 1 oktober.

1 timme under jord

Gruvtur på egen hand

Upptäck gruvan på egen hand! Vår nya gruvtur, där guiderna väntar på besökarna under jord, är en nyhet under påskhelgen. Gruvmuseet är öppet och där finns massor att lära om tusen år av historia vid Falu Gruva – både ovan och under jord. Biljetten är bokningsbar den 7-10 april 2023.

1 timme under jord

Underjordspaketet

Följ med på äventyr ner i Falu Gruva, till den del av gruvan med anor från 1600-talet. Ta del av historien och lyssna till de spännande sägner och legender som lever kvar. Begränsat platsantal gör att vi alltid rekommenderar förbokning av våra paket. Paketet är bokningsbart 19/6-20/8.

Räkna med att besöket tar 2-3 timmar varav gruvturen 1 timme.

Ovanjordspaketet

Kliv in i historien hos gruvarbetarfamiljen Eriksson där året är 1897 respektive 1958. Lär dig mer om de historiska byggnaderna på området, spana efter berguven och avsluta på Gruvmuseet. Begränsat platsantal gör att vi alltid rekommenderar förbokning av våra paket. Paketet är bokningsbart 19/6-20/8.

Räkna med att besöket tar i genomsnitt 2-3 timmar.

Ingår alltid:

• Gruvpromenaden runt Stora Stöten
• Öppna historiska byggnader
• Utkikstornet med info om berguvarna
• Filmvisningar i Världsarvshuset

Kulturresan i Dalarna

Visa mer Visa mindre

Kulturresan i Dalarna är din guide till nio kulturhistoriska besöksmål runt om i Dalarna. Upptäck kulturella sevärdheter och nationella skatter som Zornmuseet, Carl Larsson-gården och Falu Gruva. Besök konstnärshem, trädgårdar och historiska industrimiljöer och låt dig omfamnas av de levande berättelserna om Dalarna.

Pris per person

125 kr / Kulturpasset

Öppettider på Falu Gruva