Cykla, vandra och gå

Utforska den unika miljön runt Falu Gruva ute i friska luften. Du kan välja om du vill cykla, vandra eller gå, här finns utmärkta leder för alla. På området finns vår spårcentral som du kan utgå från när du befinner dig på gruvområdet.

Upptäck den unika miljön runt gruvan

På med vandringskängor eller hoppa på cykeln och ge dig ut längs någon av de många cykel- och vandringsleder som finns runt Falu Gruva. Vattnets väg till gruvan är ett exempel. Här följer du diken och vattendrag som grävdes en gång i tiden för att förse gruvan med den viktiga vattenkraften. Totalt 30 kilometer stigar i vacker natur.

Vandra i Falun hos Visit Dalarna

Cykla i Falun hos Visit Dalarna

Lekfull teknikträning!

På gruvområdet hittar du en cykellek där barnen kan utmana sig och öva upp sina färdigheter innan det är dags att ge sig ut i terrängen. Du hittar cykellekplatsen bakom Världsarvshuset och den är öppen för alla utan kostnad. Cykelleken är första etappen i en satsning på cykling för hela familjen.

Utgå från vår Spårcentral

Precis vid cykelleken hittar du vår Spårcentral. Här finns kartor över lederna som du kan upptäcka med utgångspunkt från gruvområdet. Välj om du vill cykla, vandra eller kanske räcker det att gå en promenad runt Stora Stöten.

Läs mer om Stora Stöten

Om du övernattar vid gruvan finns möjlighet att låsa in din cykel på Polhem B&B.

Mer om Polhem B&B