Gruvbutiken

Vår museibutik erbjuder ett brett utbud av utvald lokalt hantverk, design, böcker och delikatesser med en smak av Dalarna.

Ta med dig en bit av Falu Gruva

Vår museibutik Gruvbutiken hittar du i Världsarvshuset. Ett noga utvalt sortiment gör att du enkelt kan välja en bit av Dalarna och Falu Gruva att ta med dig hem. Alltifrån hantverk och inredningsdetaljer till leksaker och delikatesser.

Vi har handplockat produkter som tuppljusstaken från Käck & Hedbys i Leksand, dalahästar från Nils Olsson och handstöpta ljus från Falu Ljusstöperi. 

Mathantverk från Dalarna ligger oss varmt om hjärtat. Lokalrostat kaffe från Rävgrytets kafferosteri, chilisåsten Gruvrök från Magnifusson och vår egen gruvkorv tillverkad i samarbete med Kulinariet i Stora Skedvi är några exempel.

I Gruvbutiken finns dessutom våra egna souvenirer, exempelvis faluljusstaken, gammal spik från gruvan och tröjor för barn med vårt eget tryck.

Vi har ett hållbarhetsfokus i butiken. Alla våra textilier är tillverkade av lin eller ekologisk bomull och som en av få återförsäljare i Dalarna kan vi erbjuda KRAV-märkt ekoglass från Pipersglace.

Här hittar du även ett brett sortiment av färger från Falu Rödfärg som innehåller pigment från Falu Gruva. 

Här hittar du Gruvbutikens öppettider

Ett urval av våra leverantörer:

Käck & Hedbys

Nils Olsson Dalahästar

Falu Ljusstöperi

Rävgrytets kafferosteri

Magnifusson

Kulinariet

Pipersglace

Falu Rödfärg