Traditionsenlig julmarknad vid gruvan

Falu Gruva julmarknad är tillbaka den 5 december och förberedelserna inför marknadsdagen fylld av gammaldags julstämning pågår för fullt.

Julmarknaden, som har blivit en tradition för många, sprider en genuin och gammaldags julstämning med hantverksmässiga och lokalt tillverkade varor, barnens gruvtomte och en kör som sjunger julsånger. Ett ekipage med häst och vagn rullar på området under dagen och en gång i timmen intar ett historiskt skådespel Gruvplatsen.

Utöver den populära matmarknaden med lokala delikatesser finns flera matvagnar på plats under julmarknaden. Gjuthuset café & butik och lunchrestaurangen Geschwornergården som finns här på området välkomnar er under hela dagen.

Årets evenemang äger rum söndag den 5 december klockan 10-17.

Gruvmuseet håller öppet hela dagen och för den som vill gå ner i gruvan finns turer att boka i vår webbokning. Med tanke på antalet besökare under julmarknaden rekommenderar vi förbokning. Med förbokad biljett till Gruvmuseet eller en guidad visning under jord är det fri entré till julmarknaden.

Boka gruvbiljetten här

Julmarknadsentré: 40 kr (fri entré vid uppvisande av förbokad museibiljett eller gruvtur under julmarknadsdagen)

Parkeringsavgift: 20 kr

Antalet parkeringsplatser nära marknadsområdet är begränsat, utöver våra besöksparkeringar har vi extra parkeringsmöjligheter på ovansidan av Stora Stöten vid Oscars lave.

Om du promenerar till julmarknaden rekommenderar vi vägen genom gruvarbetarstadsdelen Elsborg.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för rådande läge och uppmanar våra besökare att hålla avstånd.