Falu Gruva julmarknad 2022

Julmarknaden vid Falu Gruva tar plats i hjärtat av Världsarvet Falun den 4 december mellan klockan 10-17. Gruvplatsen vid dagbrottet Stora Stöten fylls med gammaldags julstämning; alltifrån julgodis och stickade yllevantar till kransar av granris och julbockar finns bland raderna av marknadsstånd.

Musikkonservatoriets kör uppträder under dagen och förhöjer stämningen med en fin julrepertoar. Gruvtomtarna finns på plats i Vaschet intill Creutz lave redo att ta emot barnens önskelistor.

Vi erbjuder matservering som gulaschsoppa, hamburgare, viltrulle, varma kanelbullar, kaffe och glögg. på marknadsområdet. Dessutom hälsar Gjuthuset Café & Butik, restaurang Geschwornergården och finpizzerian P-za välkommen under julmarknadsdagen.

På gruvområdet finns en rad butiker som har julmarknadsöppet, mer info finns på butikernas hemsidor.

Hästen Sture gör comeback efter succén på höstlovet och kommer att ta med våra besökare på en häst- och vagntur i våra vackra omgivningar. Turen kostar 30 kronor och bokas och betalas på plats.

Entrépriser

Entré: 40 kr per person, fritt inträde under 16 år. Betalas med swish eller kontanter vid entrén till julmarknaden. Vi erbjuder fri entré till julmarknaden vid uppvisande av förbokad biljett till Gruvmuseet eller någon av våra guidade visningar under julmarknadsdagen. OBS: Gäller endast vid uppvisande av förbokad biljett.

Parkeringsmöjligheter

Vi har två parkeringar i nära anslutning till marknadsområdet på julmarknaden. Den ena ligger vid Oskars Lave och sköts av föreningen Twin Club.

Den andra parkeringen är den stora besöksparkeringen vid besökscentret. Den sköts av föreningen OK Kåre.

Vi är väldigt glada att samarbetet med de här föreningarna fortsätter efter flera år tillsammans!

Vi tipsar också våra besökare om att använda gratisparkeringarna nere på stan och ta en mysig vinterpromenad genom Elsborg som på julmarknadsdagen brukar lysas upp av juleljus.

Toaletter på området

Det finns flera toaletter på julmarknadsområdet. På vår besöksparkering finns en toalettbyggnad och i år har även konferensen öppet så våra besökare kan använda toaletterna där. Du hittar också toaletter inne i Gruvbutiken.