Jullovsöppet på Falu Gruva 2023

Julen står för dörren och som vanligt har vi extra öppet under jullovet. Museet håller öppet varje dag och vi erbjuder gruvturer på både svenska och engelska.

Vi har öppet under jullovet, från den 26/12 fram till 7/1. På julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen är det stängt. Övriga dagar är det öppet i både Gruvmuseet, våra historiska byggnader och för bokningsbara gruvturer mellan 10-16.

Att uppleva den unika miljön runt gruvan i vinterskrud är verkligen något alldeles extra som man inte får missa. När det blir kallt finns det interaktiva Gruvmuseet att utforska, roligt för både stora och små. Nere i gruvan, 60 meter under jord, är det alltid runt 5-6 plusgrader där märker man inte om det är sommar eller vinter.

Inför ditt besök

Om du vill besöka oss under jullovet är det bra att förboka din biljett, framför allt om du vill följa med på en gruvtur under jord. Vi erbjuder gruvturer på både svenska och engelska. Inträde till museet och till våra historiska byggnader ingår om du köper en biljett för gruvtur. Du kan även förköpa din biljett till museet i förväg.

Här hittar du tider för våra gruvturer och kan köpa din biljett

Här finns information om allt du kan se och göra på gruvområdet

Information om mat, dryck, hur du hittar till oss och vad du behöver tänka på om du ska gå ner i gruvan

Har du frågor kan du alltid höra av dig till oss. Välkommen till Falu Gruva!