Kulturresan startar vid Falu Gruva

I sommar kan besökare som passerar Gruvplatsen i Falun ta del av Dalarnas rika utbud gällande kultur och mat. Det är aktörerna bakom nätverken Kulturresan och Taste of Dalarna som väljer att visa upp sig med en utställning vid Falu Gruva.

Utställningen vid gruvan, mitt i världsarvsstaden Falun med dagbrottet Stora Stöten som fond, är en chans att upptäcka alla de besöksmål som ingår i Kulturresan Dalarna.

”Vi har ett stort flöde av besökare här, alltifrån gruvbesökare, falubor som rastar hunden till fikasugna som stannar för en kopp kaffe. I dessa tider passar det bra med en utomhusutställning som dessutom har fri entré”, säger Anna Björkman, verksamhetschef vid Falu Gruva, ett av Kulturresans nio besöksmål.

Genom samarbetet finns förhoppning om att väcka nyfikenhet för Dalarnas spännande utbud inom kultur och mat.

Maria Bälter är ansvarig för Kulturresan på Visit Dalarna:

”Vi hoppas att allt fler gäster ska få upp ögonen för och besöka kulturhistoriska platser i sommar, säger hon.

Även nätverket Taste of Dalarna finns representerat i utställningen.

”Utställningen är en möjlighet att inspireras att besöka kulturbesöksmål i kombination med god mat, säger Pia Rydberg Wallner, ansvarig för Taste of Dalarna på Visit Dalarna.

Ta del av Kulturresan Dalarna med hjälp av Kulturpasset. Samla stämplar och ta del av förmånliga erbjudanden hos samtliga besöksmål som ingår i Kulturresan. När passet är fullstämplat får du en specialutgåva av Kulturresans dalahäst. Kulturpasset finns att köpa hos samtliga besöksmål som ingår i rundresan och kostar 125 kr. Giltigt i två år från inköpsdatum.

Kulturresan

Kulturresan i Dalarna är guiden till nio kulturhistoriska besöksmål runt om i Dalarna. Upptäck kulturella sevärdheter och nationella skatter som Anders Zorn, Carl Larsson och Falu Gruva. Besök konstnärshem, trädgårdar och historiska industrimiljöer och omfamnas av de levande berättelserna om Dalarna.

Läs mer om Kulturresan

Taste of Dalarna

Taste of Dalarna är guiden till lokala smakupplevelser i Dalarna. Nätverket med gårdsbutiker, producenter, hantverksbryggerier, caféer och restauranger runt om i Dalarna sätter de lokala råvarorna och lokala smakupplevelserna i främsta rummet.

Läs mer om Taste of Dalarna