Påsklov 2024 – det händer på Falu Gruva

Påskpyssel, tipspromenad och en unik möjlighet att upptäcka gruvan på egen hand. Så ser påskhelgen på Falu Gruva ut, boka din biljett idag.

I år är det tidig påsk, redan i slutet av mars är det långfredag. Har du hunnit göra några planer än? Om inte så finns det massor att göra på Falu Gruva under påskhelgen, kanske har du besökare som skulle uppskatta ett besök 67 meter under jord. För dig som har gått vår guidade tur erbjuder vi en unik möjlighet att upptäcka Falu Gruva på ett nytt sätt – nämligen på egen hand.

Program för påskhelgen 2024

Under påskhelgen, 29/3-1/4, händer det mycket roligt på gruvområdet!

  • Gammaldags påskpyssel i Krongården 1958 (fd Eriksson 1958)
  • Tipspromenad utomhus på Gruvområdet
  • Guidade gruvturer (29/3, 31/3 och 1/4)
  • Gruvtur på egen hand (endast 30/3)
  • Gruvmuseet är öppet 10-16 varje dag

Köp din biljett till påskhelgen här

Gruvtur på egen hand

På påskafton, lördag 30/3, så har våra besökare en unik möjlighet att på egen hand upptäcka Falu Gruva. Vi har öppet mellan 11-15 och då får du som besökare spendera hur lång tid i gruvan som du själv vill. Vår personal finns såklart på plats både på vägen ner och nere i gruvan för att besöket ska bli tryggt och för att du ska kunna få svar på alla frågor som kan dyka upp när man besöker Falu Gruva.

När du besöker gruvan på egen hand så använder vi inte hissen, utan du som besökare går både upp och ner. Det blir en del trappsteg! I övrigt gäller samma regler som vid en guidad tur: du måste ha fyllt 3 år, inga husdjur är tillåtna och regncape och hjälm ska givetvis vara på. Det får du låna av oss, men tänk på oömma skor och att det oavsett väder utomhus alltid är runt 6-7 plusgrader i gruvan.

I biljetten ingår även besök i museet, påskpyssel i Krongården 1958 och tipspromenad på gruvområdet.

Köp din biljett till 30 mars här

Påsklovsöppet resten av veckan

Under resten av påsklovet är det öppet 10-16 för både guidade gruvturer och i museet. I museet finns vårt Familjespår, med frågor som gör museibesöket ännu mer spännande. Lunch kan du äta på Geschwornergården, Gjuthusets café eller varför inte promenera till P-za för Faluns kanske godaste pizza?

Öppettider 2-7/4: Alla dagar 10-16

Köp din biljett här