Påsklovet vid gruvan

Följ med på ett påsklovsäventyr under jord i gruvan. Under påskhelgen får både stora och små prova på att påskpyssla som förr i tiden i Erikssons stuga.

Vi smygstartar årets högsäsong under påskhelgen; Erikssons stuga, där året är 1897, är öppen och vi låser upp våra historiska byggnader på gruvområdet.

Kika in hemma hos en gruvarbetarfamilj och se hur de levde och bodde för över 100 år sedan. Påskpyssel med inspiration från förr finns för både stora och små.

Påskhelgspaketet (biljetter tillgängliga 15-18 april) inkluderar även en guidad visning under jord och entré till Gruvmuseet.

Vi har extraöppet för alla påsklovslediga veckan efter påsk. Följ med på ett äventyr under jord i gruvan och besök Gruvmuseet där hela familjen kan upptäcka tusen år av historia tillsammans. Spana efter berguven som häckar i dagbrottet Stora Stöten och titta in i våra historiska byggnader.

Påsklovspaketet (biljetter tillgängliga 19-24 april) inkluderar en guidad visning under jord och entré till Gruvmuseet.

Mer om Påsklovspaketet

Pausa med en lunch eller fika i vårsolen – flera restauranger och ett kafé finns på gruvområdet. Ta en promenad runt dagbrottet Stora Stöten där du hittar faktafilmer med spännande nedslag i gruvans långa historia. På området finns flera butiker och hantverkare som har öppet.

Mer om gruvområdet

Om du vill maxa ditt besök med en övernattning i hjärtat av världsarvet är det självklara valet Polhem Bed & Breakfast, en byggnad med anor från 1700-talet.

Mer om Polhem B&B

Vi har extraöppet varje dag mellan 10.00 och 16.00 mellan den 15 och den 24 april.

Mer om våra öppettider