Scenhöst på gruvan

Ännu en höst är här och fjolårets succé Scenhöst på gruvan gör comeback. Vi ser fram emot att återigen fylla Kyrksalen med teater och musik.

Alltifrån klassiskt till finstämd pop – och en helkväll med både skratt och skräck – finns med bland programpunkterna i årets upplaga av Scenhöst på gruvan:

Dalecarlia String Quartet, gitarristen Leif Åke Wiklund, solodebutanten Hanna Enlöf och Folkteatern i Dalarna / Sundborns teater gästar oss under hösten.

Vi fyller den vackra Kyrksalen i Gruvmuseet med musik och teater. Lokalen, som har en fantastisk akustik, är luftigt möblerad och vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Antalet platser är begränsat och det är först till kvarn som gäller, förbokning rekommenderas.

Biljettintäkterna går oavkortat till musikerna och skådespelarna. Arrangörerna Falu Gruva och Folkuniversitetet Dalarna står för lokal, personal och övriga omkostnader. Tillsammans stöttar vi det lokala kulturlivet!

Hanna Enlöf

Hanna Enlöf, ena halvan av duon Good Harvest känd för enastående musikalitet och stämsång, är aktuell med sitt första soloalbum – en debut fylld av mästerligt gitarrspel, hennes varma röst och en känsla för musikalisk dramatik. Albumnamnet BareBones vittnar om att alla låtar på olika sätt har en oerhört stark kärna – ett djupt allvar som löper som en röd tråd.

Tid: 4 december kl 19.00

Folkteatern i Dalarna – Skratt och skräck 

En helkväll med humor och ryslig spänning. Två skådespelare, två monologer. Den ena baserad på en av världens roligaste böcker. Den andra på en novell från den moderna spökhistoriens fader. Ibland är teatern bara underhållning. Ibland blir underhållningen så komisk eller ryslig att den blir tänkvärd. Sundborns Teater och Folkteatern i Dalarna presenterar en föreställning med texter från det brittiska imperiets guldålder. 

Tid: 25 november kl 19.00

Dualitet med Dalecarlia String Quartet

En stråkkvartett som består av musiker ur Dalasinfoniettan. På programmet står Beethovens Stråkkvartett opus 18 nr 4, Grażyna Bacewicz’ Stråkkvartett nr 4 och Wilhelm Stenhammars Stråkkvartett nr. 2. Kvartetten består av Manu Berkeljon, Staffan Eriksson, Anders Norén och Tomas Blanch. Biljettintäkterna går till Föreningen Spelrum.

Tid: 30 september kl 19.00

Farewell – en gitarrkonsert med Leif Åke Wiklund

Med stark personlighet och musikalisk utstrålning bjuder Leif Åke Wiklund på gitarrkonsert och en musikalisk resa med musik av Bach, Coste, Dowland och Tárrega. Närvaro och nerv är en del av Wiklunds musikskapande.

Tid: 28 oktober kl 19.00