Evenemang

Scenhöst på Gruvan

I höst fyller vi den vackra Kyrksalen med musik och teater. Lokalen har en fantastisk akustik och vi ser fram emot att gästas av lokala artister. I Gruvans konsthall kommer även Dalarnas Konstförening att ha sin årliga höstsalong under oktober till januari.

Först till kvarn gäller och antalet platser styrs av Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Intäkterna går oavkortat till musikerna och skådespelarna.

Arrangörerna Falu Gruva, Falu Rödfärg och Folkuniversitetet Dalarna står för lokal, personal och övriga omkostnader. Tillsammans stöttar vi det lokala kulturlivet!

Intimt akustiskt med Malin Foxdal

Malin Foxdal har beskrivits som ”folkmusikens Monica Zetterlund”. Hennes säregna blandning av svensk folkmusik och visa med influenser från amerikansk folkmusik och blues har vunnit både publikens och kritikernas hjärtan. Tillsammans med  Anders Nygårds & Mattias Pérez bjuder de på suggestiv folkmusik, visa och lite blues, som du aldrig hört dem förut!

Tid: 19 september kl 16.00 OBS: Extrainsatt konsert 14.00
Biljettpris: 250 kr

FJARILL – magiska toner i ett tidlöst kosmos

Mellan kammarmusikalisk folkmusik och etnopop med jazzinfluenser rör sig Aino Löwenmark från Falun och Hanmari Spiegel från Sydafrika. Harmonier och melodier flyter samman till en flod av klanger som bara stoppas upp av en andäktig tystnad. Ett improviserande på scen som trollbinder publiken och ger låtarna utrymme att växa.

Tid: 21 oktober kl 18.00
Biljettpris: 180 kr

Folkteatern i Dalarna – Skratt och skräck 

En helkväll med humor och ryslig spänning. Två skådespelare, två monologer. Den ena baserad på en av världens roligaste böcker. Den andra på en novell från den moderna spökhistoriens fader. Ibland är teatern bara underhållning. Ibland blir underhållningen så komisk eller ryslig att den blir tänkvärd. Sundborns Teater och Folkteatern i Dalarna presenterar en föreställning med texter från det brittiska imperiets guldålder. 

Tid: 18 november kl 18.00
Biljettpris: 260kr

Bland virtuoser och perukstockar – gitarrkonsert med Leif Åke Wiklund

Med stark personlighet och musikalisk utstrålning bjuder Leif Åke Wiklund på gitarrkonsert och en musikalisk resa som stannar till vid både Bach och Paganini. Närvaro och nerv är en del av Wiklunds musikskapande.

Tid: 15 december kl 18.00
Biljettpris: 150 kr

Höstsalong tema “Under jord” 

Med det spännande temat “Under jord” får vi ta del av Dalarnas Konstförenings höstsalong i Gruvans konsthall. En konstutställning att njuta av ända in på nya året.

Tid:  31 oktober-6 januari. Endast öppet helger förutom under skolloven.
Entré: 50 kr

Biljetter släpps inom kort