Skratt och skräck – en helkväll

En helkväll med humor och mysryslig spänning. Två skådespelare, två monologer. Föreställningen Skratt och skräck har premiär vid Falu Gruva den 8 augusti.

Ibland är teatern bara underhållning. Ibland blir underhållningen så komisk eller ryslig att den blir tänkvärd. Sundborns Teater och Folkteatern i Dalarna presenterar sin nya berättarteater med texter från det brittiska imperiets guldålder. 

Tre män i en båt

Låt dig flyta med i Jerome K Jeromes Tre män i en båt. En reseskildring uppför Themsen som är känd som en av världens roligaste böcker och ett bevis för att viss humor tycks vara odödlig.

En monolog baserad på Tre män i en båt, boken som ständigt toppar listor över världens roligaste bok. Här får vi följa författarjaget och hans vänner när de gör sig klara för två veckors färd i roddbåt uppför Themsen. Vad kan om möjligt gå fel?

Vissla bara så kommer jag…

Och låt dig dras in i M R James stilbildande skräcknovell Vissla så kommer jag till dig min vän, med kusliga upplevelser och om att möta sin yttersta fruktan i en urbrittisk semesterort en kall och stormig vintervecka. Ett författarskap som inspirerat författare långt in i vår tid.

En kuslig berättelse från salongernas och de sprakande brasornas tid. En berättelse om mardrömmar, spöken och att få sin världsbild omkullkastad. Lagom ryslig och spännande underhållning från den gotiska spökhistoriens guldålder.

Speldatum:
Lördag 8 augusti – PREMIÄR
Söndag 9 augusti
Tisdag 11 augusti
Onsdag 12 augusti
Torsdag 13 augusti
Lördag 15 augusti (spelas på Ateljé Y, Stora Skedvi)
Tisdag 18 augusti
Onsdag 19 augusti
Torsdag 20 augusti
Lördag 22 augusti

Alla föreställningar startar kl.19.00.

På grund av restriktionerna kring covid-19 är antalet platser begränsat och avståndet mellan raderna större än vanligt.

Spelplats: Tunnbindarevägen 2, Falu Gruva

För mer information och bokning av biljetter besök Folkteatern i Dalarna