Sommarens utställning i Gruvans konsthall

John Rasimus är konstnären bakom sommarens utställning i Gruvans konsthall. Teckningar, skulpturala objekt, träsnitt och föremål vikta av papper skapar ett välordnat kaos, en illusion av verkligheten i utställningen ”Dear Friends to whom it may concern / The Big Bang” där pandemin är ett tema.

Basen i John Rasimus konstnärskap är teckningen; det är ur linjerna resten av historien nystas upp. Linjer blir figurer, minnen, fantasier, dåtid och nutid. Instängdheten under coronapandemin har satt sina spår i form av # i flera av verken – en symbol för mänsklig kontakt via sociala medier på internet.

Utöver ett hundratal teckningar byggs sommarens utställning i Gruvans konsthall upp av alltifrån skulpturala objekt och metallbågar på tryckta tapeter till träsnitt och grafiska blad vikta till former av plankor, tändsticksaskar och burkar. John Rasimus skapar ett välordnat kaos, en illusion av en verklighet, med inslag av trompe-l’œil:

”Kanske är det vi som är skådespelet och utställningen bara kulissen där vi står. Det kanske alltid handlar om oss själva. Teckningarna på väggen kan vara våra gemensamma historier, för vi är alla i grunden ganska lika.”

Utställningen visas 19/6-29/8 2021.

Mer om sommarens i Gruvans konsthall