Cykelsatsning för barn rullar igång

I en satsning som sträcker sig över tre år kommer Falu Gruva att skapa bättre möjligheter för barn och familjer att upptäcka världsarvet på hjul.

Först ut är en cykellekplats med fokus på teknikträning – en av sommarens nyheter vid gruvan. Här kan barnen öva upp cykelfärdigheterna och utmana sig på olika sätt innan det är dags att ge sig ut i terrängen.
I nästa steg, sommaren 2023, kommer en cykelled längs västra sidan av Stora Stöten att öppna. Året efter är tanken att flera stopp med lekfulla aktiviteter längs leden ska vara klara.
– Cykling är verkligen på frammarsch i Falun och vi vill bidra till den helheten genom att göra det möjligt för barnfamiljer att uppleva vår unika miljö här vid Falu Gruva, säger verksamhetschef Anna Björkman.
En spårcentral som guidar till Vattnets väg och andra leder i området kommer att byggas i anslutning till cykellekplatsen.

En rad förhållningsregler gäller för cykellekplatsen, bland annat hjälmkrav och förbud mot elsparkcyklar. Fri entré precis som till gruvans lekplats som ligger intill.