Nyheter

Geologins dag 2015

Lördagen den 12 september  Vad är det för sten? Under dagen finns Ingvar Sahlander, ordförande i Bergslagens Geologiska förening, på plats och hjälper till med…

Lördagen den 12 september 

Vad är det för sten? Under dagen finns Ingvar Sahlander, ordförande i Bergslagens Geologiska förening, på plats och hjälper till med identifiering av sten och mineral.

Följ med på en visning ner i Stora Stöten kl 13.00. Biljett köps i Världsarvshuset (ovan jordsbiljett eller gruvbiljett gäller).

Besök Lilla Gruvbyn. I elva små stugor finns möjlighet att leka, klättra, lyssna, känna och testa sig fram till kunskap om de elva metaller och mineraliska produkter som finns representerade och som utvunnits ur Falu Gruva. I Gruvmuseet finns även den helt nya utställningen om gruvans födelse och första tid.

Kl. 11.30 är det en barn- och familjevisning i gruvan. Har du vad som krävs för att bli en gruvdräng? Övriga gruvturer på svenska och engelska går kl. 10.30, 11.00, 12.00, 12.30, 13.30 och 14.00. Förboka gärna för att vara säker på att få plats på önskad gruvtur.

Tipspromenad med hårda vinster. Startar från Gruvmuseet.

Filmvisning av ”Det stora raset” och ”Den förstenade gruvdrängen” i Världsarvshuset.

Besök Stensliperiet och känn på en äkta svensk meteorit från Muonionalusta i Norrbotten. Gissa vikten på meteoriten så har du chans på ett stenigt pris.

Kaffe, te eller festis och mjuk kaka för 40 kr på Café Gjuthuset.