Höstlovet 2023 vid Falu Gruva

Som vanligt håller vi öppet under höstlovet och erbjuder flera spännande aktiviteter.

Under höstlovet händer det flera spännande saker vid Falu Gruva. Vi håller öppet för gruvturer och i museet under hela veckan, lördag till lördag.

Mellan den 1 – 4 november erbjuder vi också en hel del spännande aktiviteter som ingår i biljetterna Stora höstlovspaketet ordinarie visning, Stora höstlovspaketet med Gruvans mysterier visning och Lilla höstlovspaketet.

Följande aktiviteter kommer finnas på området 1-4/11:

– Upptäck gruvans mysterier på en gruvtur anpassade för barn eller gå den ordinarie gruvturen som passar både stora och små.
– Från familjen Eriksson 1897 sprider sig den härliga doften av nybakat bröd, gå dit och testa på hur det var att baka bröd förr i tiden och kanske får du höra en spännande historia eller två.
– I kyrksalen kan du prova reptvinningen och få med dig ett fint reflexband hem, perfekt för mörka höstkvällar.
– En klurig och spännande tipspromenad hittar du i det interaktiva Gruvmuseet

Under höstlovets övriga dagar, 28-31/10 och 5/11 har vi öppet mellan 10-16 för vanliga gruvturer, gruvtur Gruvans mysterier och i Gruvmuseet.

Här kan du boka din biljett till höstlovet

Vi erbjuder två olika visningar under jord på höstlovsveckan: vår ordinarie gruvtur och gruvturen “Gruvans mysterier” som tidigare gått under namnet familjevisning.

Gruvturen ”Gruvans mysterier” är en visning som riktar sig till barn mellan 3-7 år. Vi går inte lika lång sträcka (färre trappor) och i ett lugnare tempo än de ordinarie gruvturerna. Här berättas om gruvan och dess mysterier på ett lekfullt, spännande och lärorikt sätt. Ni får lära er mer om bocken Kåre, Gruvfrun och drängen Mats som försvann i gruvan.