Höstlovet på Falu Gruva

Nu är det inte många dagar kvar till höstlovet 2022. På Falu Gruva händer det flera spännande saker för alla skollediga barn.

Snart är det dags för höstlov för Sveriges skolbarn. På Falu Gruva har vi såklart öppet under hela höstlovet, dessutom har vi flera nyheter runtom på området.

Vi välkomnar alla barn över 7 år på en unik och helt ny gruvtur där du får uppleva gruvan på ett helt nytt sätt.  Människor från förr vaknar till liv och berättar om sin vardag och verklighet. I gruvan möter du gruvdrängar som jobbar nere i de allra mörkaste delarna av gruvan. Vilka historier kan de berätta för oss och vilka av gruvans hemligheter kan de avslöja? Stora höstlovspaketet inkluderar en extra spännande guidad visning i gruvan och entré till Gruvmuseet.

Läs mer och boka Stora höstlovspaketet här

För de lite mindre barnen erbjuder vi familjevisning varje dag, en gruvtur där guiden berättar  om historia, sägner och berättelser kring gruvan som alla åldrar kan hänga med på.

Läs mer och boka Familjevisning här

Vad händer mer på området?

Förutom våra spännande gruvturer finns det mycket annat att göra också. Vårt museum har öppet hela veckan klockan 10-16, entré till museet ingår i Stora höstlovspaketet och Familjevisning.

Under höstlovet blir det också premiär för vår häst- och vagntur. Hästen Sture tar med våra besökare på en mysig tur genom våra vackra omgivningar. Häst- och vagnturen erbjuds fredag och lördag och betalas på plats vid besöket.

Hästen Sture
Hästen Sture kommer på besök under höstlovet.

Barnbuffé på Geschwornergården

Är du sugen på något att äta eller dricka så har restaurangerna kring området öppet enligt sina ordinarie öppettider under veckan. Geschwornergården, som har öppet alla dagar, kommer att duka fram en buffé med alla barns favoriträtter finns och erbjuder också 10% rabatt till alla vuxna med giltig gruvbiljett.

Vi önskar alla barn och föräldrar varmt välkomna till oss under höstlovet!