Konsthallen öppen för sommaren

I sommar intar Faluns Konstgrafiska verkstad konsthallen på Falu Gruva. Upplev en utställning där tradition möter nyskapande.

Falu Konstgrafiska Verkstad är en av Sveriges ledande verkstäder för den grafiska konstens utveckling. Verkstaden ägs av Falu kommun och drivs av en förening som har ett trettiotal yrkesverksamma medlemmar. Vid sommarens utställning i Gruvmuseet deltar omkring hälften av konstnärerna. 

Falu Konstgrafiska Verkstad är del av en lång grafisk tradition i Falun, från konstnären Axel Fridell, gruppen Falugrafikerna och framåt. Dagens verksamhet startade 1957 som en kurs i en källarlokal. Sedan 1973 ligger verkstaden i Östanfors gamla skola på Blindgatan i Falun. I verkstaden finns möjligheter för konstnärer att arbeta och experimentera med alla kända tekniker inom grafiken.

Utställningen är öppen från 24 juni till 20 augusti och inträde till konsthallen ingår när du köper någon av våra biljetter. Du kan också köpa entré endast till utställningen för 50 kronor i vårt besökscentrum eller museientrén. Välkommen!