Nyheter

Nu startar högsäsongen!

Erikssons stuga och Koppargränds glass är årets stora nyheter inför högsäsongen som startar den 13 juni. Vi firar med fina erbjudanden hela dagen!

Gruvarbetarbostaden Erikssons stuga, där du som besökare får kliva rakt in i året 1897 och träffa familjen som bor i där, är vår stora nyhet för sommaren.

På baksidan av stugan öppnar vi ett litet glasskafé, Koppargränds Glass, med servering genom ett öppet fönster och sittplatser i trädgården.

Högsäsongsstarten innebär också att turerna med Lilla Gruvtåget drar igång, att alla historiska byggnader på området öppnar och att antalet guidade visningar, både ovan och under jord, blir fler till antalet.

Lär mer och boka här

Premiär för årets högsäsong är lördag den 13 juni och vi firar dagen lite extra med fina erbjudanden hos Gjuthuset Café & Butik, restaurang Geschwornergården och flera av butikerna på området:

Gruvbutiken: 10 procents rabatt på sortimentet, undantaget vissa varor.

Gjuthuset Café & Butik: Handla för 300 kr i butiksdelen och få gratis fika för en person. Gäller fram till midsommar.

Geschwornergården: Lunchgäster får gratis glass till barnen.

Spelstyrarens växter: Erbjudande på pelargoner från Torsång.

KBK Bikes: Rabatt på Rättviksglass – välj tre kulor och betala för en. Gratis kaffe till glasskunder. Den som anmäler sig till motionsloppet kbkfalun.se får en rabattkod på 200 kr.