Nyheter

Ny krögare på Restaurang Geschwornergården

Den 1 januari tar krögare Ted Stöffling över Restaurang Geschwornergården i delvis nybyggda lokaler på gruvområdet i Falun. Ted Stöffling är ägare till Smak &…

Den 1 januari tar krögare Ted Stöffling över Restaurang Geschwornergården i delvis nybyggda lokaler på gruvområdet i Falun. Ted Stöffling är ägare till Smak & mera med restaurang i centrum och uppe på Lugnet i Falun.

Det blir fokus på närodlat och ekologiskt när krögare Ted Stöffling tar över Restaurang Geschwornergården. Han ser det som en förlängning av sin restaurang Smak i centrala Falun.

– Gästerna kommer att påverka när vi skruvar och knäpper på menyn. Det blir en nystart för Geschwornergården och vi vill utmana gästerna. Vi kommer att testa vad gästerna vill ha, säger Ted Stöffling, ägare till Smak & mera.

Nuvarande restaurang Geschwornergården ska kompletteras med en tillbyggnad på 366 kvm. Tillbyggnaden är ritad av arkitekt Hans Murman och beräknas vara uppförd under december 2016.
Tillbyggnaden kommer att byggas med fokus på hållbarhet och uppföras i massivträ från Stora Enso. Den nya delen ska innehålla kök och matplatser för lunch- och konferensgäster. På sikt kommer den gamla Geschwornergården att renoveras invändigt.

– Jag är mycket glad över att Ted Stöffling tar över som ny krögare och att han vill driva restaurangen med en hållbar inriktning. Det kommer att betyda mycket både för återkommande lunchgäster samt turister och det ligger i linje med gruvans satsning på hållbarhet, säger Anna Björkman, verksamhetschef vid Falu Gruva.