Nyheter

Valborgsfirande med barnens valborg 2015

Torsdagen den 30 april 2015 firar vi barnens valborg med fiskdamm, allsång för barn, familjejympa, ansiktsmålning, barn- och familjetur i gruvan och uvspaning. På kvällen blir…

Torsdagen den 30 april 2015 firar vi barnens valborg med fiskdamm, allsång för barn, familjejympa, ansiktsmålning, barn- och familjetur i gruvan och uvspaning. På kvällen blir det traditionellt valborgsfirande med vårtal, sång av Copper Town Harmony och så klart en rejäl brasa.

Firandet börjar klockan 14 med familjejympa med Friskis & Svettis och barn- och familjeturen i gruvan. Fiskdammen är öppen klockan 14-16 och biljett till fiskdammen köper du i Världsarvshuset för 20 kronor. Familjebutiken Calimero har ansiktsmålning för barn. Falu Fågelklubb finns på plats i Östra utkiken med tubkikare från klockan 14 och hjälper besökare att spana på berguvsungarna. På Café Gjuthuset grillas det  korv. Klockan 16.00 avslutas barnens valborg med allsång med Pelle och Stefan i Världsarvshuset.

Traditionellt valborgsfirande
Kvällens firande startar klockan 21 med sång av Copper Town Harmony, vårtal av Joakim Lindblad och avslutas med en rejäl brasa på kanten till Stora Stöten.
Café Gjuthuset har öppet hela kvällen och säljer bland annat grillad korv och kaffe.

Det är inte tillåtet med fyrverkerier eller smällare på gruvområdet.

I samarbete med Falu kommun.