Årets luciakonserter under jord

Vår tradition med luciatåg under jord fortsätter även 2023. Köp din biljett till årets mäktigaste luciakonsert. Här hittar du information om datum och tider.

Att uppleva lucia under jord är något man sent glömmer. Att i gruvans mäktiga salar få höra de traditionsenliga luciasångerna framförda av Musikkonservatoriets kör, det finns knappast ett bättre sätt att komma i julstämning. I år blir det totalt sex stycken konserter under tre dagar.

Datum för årets luciakonserter: 13, 14 och 15 december.

Tid: Två konserter per dag, en klockan 17.00 och en klockan 18.30

Biljettpris: 350 kronor/vuxen, 150 kronor/barn

Vägen ner och upp ur gruvan går enbart via trappor, alla måste gå själv i dessa (ca 400 trappsteg).
Observera att det inte är någon guidning under dessa turer.

Var gärna på plats 15 minuter innan konserten börjar, det är öppet i receptionen och Gruvbutiken tills sista konserten startat.

Köp din biljett här

Gör en helkväll av ditt konsertbesök

Nytt för i år är att vi tillsammans med populära restaurangen Geschwornergården har ett riktigt fint erbjudande till våra konsertbesökare. Om du visar upp en för dagen giltig konsertbiljett och har förbokat ditt restaurangbesök får du 15% på maten.

Restaurangen håller kvällsöppet från klockan 17.30 och du kan boka ditt bord på Geschwornergårdens hemsida. Förbokning är nödvändigt om du vill utnyttja din rabatt. Bokningen öppnar fredag 15 september. Observera att du behöver boka ditt restaurangbesök separat och att det inte görs i samband med att du köper din konsertbiljett.

Boka ditt bord här (bokningen öppnar 15 september)