Andra företag på området

Utöver butiker finns en rad andra verksamheter på området vid Falu Gruva, exempelvis en möbeltapetserare, en smed och Falu Rödfärgs fabrik.

Gruvgränd Tapetseri

Lena Gustafsson, tapetserare med gesällbrev,
tar bland annat emot möbler för omklädsel och omstoppning: “Genom att inte slänga utan istället laga tar vi tillsammans hand om vår världs resurser och det hantverk som har lagts ned i att tillverka just din möbel.”

Besök gruvgrand.se

Falu Rödfärg

Intill dagbrottet Stora Stöten ligger både kontor och fabriken för Falu Rödfärg. Den viktigaste råvaran i den traditionella rödfärgen, den gamla gruvvarpen, kommer nämligen från Falu Gruva. Ett urval av Falu Rödfärgs sortiment finns i Gruvbutiken.

Besök Falu Rödfärg

Dala Urteknik

Johan Åberg heter urmakaren som har urmakeriet vid Falu Gruva. Här lagar och restaurerar klockar och har också lite försäljning. Johan Åberg har varit urmakare sedan 2020 och har haft Dala Urteknik sedan 2022

Besök Dala Urteknik

Aquaroom

Aquaroom är en helhetssalong som erbjuder både hår- och hudvård. Här kan du koppla av i en unik miljö med lyxig loungekänsla. Salongens vision är att du som kund ska få bästa service och erbjudas behandlingar av högsta kvalitet.

Besök Aquaroom

Jennys hundsalong

En mysig pälsvårdssalong i lugn miljö. Här får din fyrbenta vän hjälp med klippning, trimning, kloklippning eller varför inte ett härligt rengörande bad! Jennys hundsalong jobbar efter ägarens önskemål och hundens bästa går självklart först.

Besök Jennys hundsalong