Evenemang

Uppdrag: Rädda gruvans historia!

På med agentbrickorna och fram med tidsmaskinerna. På höstlovet bjuder vi in till ett levande rollspel där du som tidsagent har det spännande uppdraget att rädda gruvans historia.

Är du mellan 9 och 12 år och vill vara med och rädda gruvans historia? Under höstlovet bjuder vi in till ett spännande lajv där du förvandlas till en tidsagent med uppdraget att se till att Falu Gruva faktiskt blir ett världsarv i framtiden – och stoppa den skurk som försöker förhindra det. På med agentbrickorna och fram med tidsmaskinerna – vi gör nedslag i gruvans långa historia från Vikingatiden och framåt.

Ett lajv är ett levande rollspel där du som deltagare får ta dig an en roll i berättelsen. Tillsammans med andra improviserar du fram vad som kommer att hända.

Praktisk info:

Höstlovslajvet arrangeras två gånger dagligen (10.00 och 13.30) mellan den 1 och den 5 november.

Mötesplats vid Vaskverket på Gruvplatsen, följ skyltarna från Besökscenter.

Du behöver inte ha några särskilda kläder eller annat med dig – vi befinner oss utomhus så tänk på att välja kläder efter väder. Du får en badge som visar att du är en tidsagent.

Inga särskilda förkunskaper krävs, alla mellan 9 och 12 år är välkomna.

Arrangeras i samarbete med Lajvverkstaden i Västerås och deras erfarna lajvpedagoger.

Mer om Lajvverkstaden

Antalet platser är begränsat, förbokning rekommenderas.

Boka här

Ett besök vid Falu Gruva är extra spännande under höstlovet med massor av aktiviteter som läskiga gruvturer, den kluriga bokstavsgåtan, Gruvmuseet och spökhistorier i Erikssons stuga.

Mer om höstlovet på gruvan