Polhem B&B

Här sitter historien i väggarna. Konstmästargården, en gång tjänstebostad åt gruvans chefsingenjörer, bland dem den kände uppfinnaren Christopher Polhem, har i dag förvandlats till ett modernt B&B.

Boka ett rum – eller hela huset

Somna gott när lugnet sänker sig över Falu Gruva – kanske efter en dag fylld av äventyr både under och ovan jord. Vakna till utsikten över dagbrottet Stora Stöten där du kan få en skymt av berguven, en av världens största ugglor. När årstiden tillåter öppnar vi dörrarna till terrassen lagom till frukosten.

Läs mer om rummen och boka

Vill du hyra hela huset med tillgång till egen möteslokal? Vår stora sal, Polhemssalen, passar lika bra för olika event eller privata festligheter. Kontakta oss med dina önskemål så berättar vi mer om detta extra coronasäkra alternativ.

Mer om uthyrning för företag eller stora sällskap

Följ med ner i underjorden!

Falu Gruva, hjärtat av Världsarvet Falun, är en unik plats med en historia som sträcker sig tusen år tillbaka i tiden. Följ med på en tur under jord, genom gruvgångar och stora salar, och lär mer om vår historia i det interaktiva Gruvmuseet. Vårt boendepaket med gruvtur inkluderar övernattning och en guidad visning under jord.

Mer om boendepaket med gruvtur

Mer om Falu Gruva här

Vad finns i närheten?

Falu Gruva ligger på bekvämt gångavstånd från centrala Falun. Om du hellre stannar på gruvområdet finns en rad butiker och matställen att utforska.

Mer om gruvområdet här

Vad känner du till om snillet Polhem?

Uppfinnaren bodde i Konstmästargården på 1700-talet. Men varför blev han världsberömd?