Ta en världsarvsselfie!

Som en del av Världsarvet Faluns jubileum kommer en rad så kallade selfiespots att placeras ut. Redan nu kan den som vill ta en bild med utsikten över dagbrottet Stora Stöten i bakgrunden.

Falun med gruvan, staden och bergsmanslandskapet utsågs till ett av Unescos världsarv 2001. Nu, 20 år senare, uppmärksammas Världsarvet Faluns jubileumsår på en rad olika sätt.
Selfiespots, en ram med världsarvssymbolen som inbjuder till att ta en bild, kommer att placeras ut på en rad platser runtom i världsarvet. Först på plats är den vid dagbrottet Stora Stöten vid Falu Gruva.
”Vi hoppas att både Falubor och besökare vill ta ett självporträtt, och gärna dela det i sociala medier, här på den unika plats som Falu Gruva är”, säger Anna Björkman, verksamhetschef vid gruvan.
Övriga platser som får selfiespots är bland annat Stabergs bergsmansgård, Linnés bröllopsstuga och Stora torget i centrala Falun. Företaget Dala Svets & Smide, som även står bakom den nya Kårebocken, tillverkar ramarna i cortenplåt. Art director och designer David Qvick från kommunikationsbyrån Confetti står för utformningen.
Under sommaren visas en utomhusutställning som berättar historien om Världsarvet Falun på Gruvplatsen. Dessutom planeras en rad andra programpunkter vid gruvan.

Mer om jubileumsåret vid Falu Gruva

Mer om jubileumsåret hos Falu kommun