Lär dig mer om de historiska byggnaderna på området, gör ett besök hos gruvarbetarfamiljen år 1897 och avsluta på Gruvmuseet. Begränsat platsantal gör att vi alltid rekommenderar förbokning av våra paket.

Livet på gruvområdet

Titta in hos gruvarbetarfamiljen Eriksson - i stugan där de bor har tiden stannat och året är fortfarande 1897. På gården pickar hönsen och det är massor av vardagsbestyr att ta hand om. Ta en tur med Lilla Gruvtåget som kör runt på området. Glöm inte att titta i kikaren vid utsiktsplatsen för att se om berguven som bor i dagbrottet är hemma.

Upptäck våra historiska byggnader

Gruvan kan även upplevas på marknivå. Upptäck våra historiska byggnader på runt dagbrottet Stora Stöten, en nyhet för sommaren är QR-koder som placerar in historiska byggnader som gruvlavar, vaskverk och hjulhus i gruvans tusenåriga historia. Gångvägen runt dagbrottet är anpassad för rullstol och barnvagn. Längden på promenaden är cirka 1,6 kilometer och höjdskillnader förekommer.

Gruvmuseet

I Gruvmuseet är det lätt att förlora sig i historiens vingslag, som inte stannar i Falun utan berättar om Sverige och Europa under många hundra år. Utställningen är interaktiv och uppskattas lika mycket av vuxna som av barn. Här kan du åka i gruvschaktets tunna, prova en medeltida stridshjälm och testa hur geologer arbetar. I Gruvmuseet kan du tillbringa många timmar. Ett bra tillfälle att lära om historien tillsammans.

Priser

120 kr / Vuxen
70 kr / Barn
340 kr / Familj

Andra biljetter

Underjordspaketet för yngre barn (3-7 år)

Visa mer Visa mindre

Ett underjordspaket för de yngre barnen. Famljeturen är en spännande visning i gruvan anpassad för barn mellan 3-7 år. Begränsat platsantal gör att vi alltid rekommenderar förbokning av våra paket.

Pris per person

250 kr / Vuxen

110 kr / Barn

210 kr / Student

210 kr / Pensionär

640 kr / Familj

Underjordspaketet

Visa mer Visa mindre

Följ med på äventyr ner i Falu Gruva, till den del av gruvan med anor från 1600-talet. Ta del av historien och lyssna till de spännande sägner och legender som lever kvar. Begränsat platsantal gör att vi alltid rekommenderar förbokning av våra paket.

Pris per person

250 kr / Vuxen

110 kr / Barn

210 kr / Student

210 kr / Pensionär

640 kr / Familj

Kulturresan i Dalarna

Visa mer Visa mindre

Kulturresan i Dalarna är din guide till nio kulturhistoriska besöksmål runt om i Dalarna. Upptäck kulturella sevärdheter och nationella skatter som Zornmuseet, Carl Larsson-gården och Falu Gruva. Besök konstnärshem, trädgårdar och historiska industrimiljöer och låt dig omfamnas av de levande berättelserna om Dalarna.

Pris per person

125 kr / Kulturpasset