Upplev den magiska stämningen när luciatåget skrider fram genom de mörka gruvgångarna. Musikkonservatoriet och Falu Gruva bjuder tillsammans in till ett unikt luciafirande nere i gruvans djup. Antalet platser är begränsat, förbokning obligatorisk.

Luciafirande i gruvan

Musikkonservatoriet i Falun framför de traditionella, vackra luciasångerna under jord i Falu Gruva. Publiken samlas på Gruvplatsen och lotsas till fots ner i gruvan. Plötsligt hörs sången klinga i mörka gruvgångar och när luciatåget är framme i den stora salen, upplyst av levande ljus, får publiken njuta av en klassisk luciakonsert i den unika gruvmiljön.

Dagar och tider

Lucia under jord arrangeras vid fem tillfällen under två dagar: Tisdagen den 13 december klockan 16.30, 18.00 och 19.30. Onsdagen den 14 december klockan 17.00 och 18.30. Förbokning och förskottsbetalning obligatorisk, antalet platser är begränsat. Maxantal på varje konsert är 70 personer. Åldersgräns för våra besökare under jord är tre år.

Praktiskt

Publiken går till fots både ner i gruvan och upp igen, en promenad genom gruvgångar och i trappor (totalt cirka 600 trappsteg) vilket gör att alla som följer med måste klara att gå själva. Miljön i gruvan är smutsig och fuktig så välj oömma skor eller stövlar, hjälm och regncape finns att låna. Temperaturen under jord är fem grader så en varm tröja eller jacka rekommenderas. Besökscenter och Gruvbutiken håller öppet i samband med Lucia under jord.

Priser

295 kr / Vuxen
150 kr / Barn (3-15 år)

Andra biljetter

Lovbiljett

Under skollov håller vi öppet på Falu Gruva. Lovbiljetten för påsklovet är tillgänglig mellan den 11-16/4. För bokningar innan och efter datumet välj kategori "Gruvtur och museum".

1 timme under jord

Lucia under jord

Upplev den magiska stämningen när luciatåget skrider fram genom de mörka gruvgångarna. Musikkonservatoriet och Falu Gruva bjuder tillsammans in till ett unikt luciafirande nere i gruvans djup. Antalet platser är begränsat, förbokning obligatorisk.

1 timme under jord

Museibiljett

Hur känns det att åka i malmtunnan i gruvans schakt? Hur arbetar egentligen en geolog? På gruvmuseet finns massor att upptäcka – och du får röra! Lär dig mer om platsen som närde stormakten Sverige och som la grunden till mycket av vår moderna teknik och industri.

1-2 timmar

Underjordspaketet

Visa mer Visa mindre

Följ med på äventyr ner i Falu Gruva, till den del av gruvan med anor från 1600-talet. Ta del av historien och lyssna till de spännande sägner och legender som lever kvar. Begränsat platsantal gör att vi alltid rekommenderar förbokning av våra paket. Paketet är bokningsbart 19/6-20/8.

Pris per person

270 kr / Vuxen

125 kr / Barn

230 kr / Student

230 kr / Pensionär

705 kr / Familj

Ovanjordspaketet

Visa mer Visa mindre

Kliv in i historien hos gruvarbetarfamiljen Eriksson där året är 1897 respektive 1958. Lär dig mer om de historiska byggnaderna på området, spana efter berguven och avsluta på Gruvmuseet. Begränsat platsantal gör att vi alltid rekommenderar förbokning av våra paket. Paketet är bokningsbart 19/6-20/8.

Pris per person

130 kr / Vuxen

80 kr / Barn

370 kr / Familj

Kulturresan i Dalarna

Visa mer Visa mindre

Kulturresan i Dalarna är din guide till nio kulturhistoriska besöksmål runt om i Dalarna. Upptäck kulturella sevärdheter och nationella skatter som Zornmuseet, Carl Larsson-gården och Falu Gruva. Besök konstnärshem, trädgårdar och historiska industrimiljöer och låt dig omfamnas av de levande berättelserna om Dalarna.

Pris per person

125 kr / Kulturpasset