Upplev den magiska stämningen när luciatåget skrider fram genom de mörka gruvgångarna. Musikkonservatoriet och Falu Gruva bjuder tillsammans in till ett unikt luciafirande nere i gruvans djup. Antalet platser är begränsat, förbokning obligatorisk.

Luciafirande i gruvan

Musikkonservatoriet i Falun framför de traditionella, vackra luciasångerna under jord i Falu Gruva. Publiken samlas på Gruvplatsen och lotsas till fots ner i gruvan. Plötsligt hörs sången klinga i mörka gruvgångar och när luciatåget är framme i den stora salen, upplyst av levande ljus, får publiken njuta av en klassisk luciakonsert i den unika gruvmiljön.

Dagar och tider

Lucia under jord arrangeras vid fem tillfällen under två dagar: Tisdagen den 13 december klockan 16.30, 18.00 och 19.30. Onsdagen den 14 december klockan 17.00 och 18.30. Förbokning och förskottsbetalning obligatorisk, antalet platser är begränsat. Maxantal på varje konsert är 70 personer. Åldersgräns för våra besökare under jord är tre år.

Praktiskt

Publiken går till fots både ner i gruvan och upp igen, en promenad genom gruvgångar och i trappor (totalt cirka 600 trappsteg) vilket gör att alla som följer med måste klara att gå själva. Miljön i gruvan är smutsig och fuktig så välj oömma skor eller stövlar, hjälm och regncape finns att låna. Temperaturen under jord är fem grader så en varm tröja eller jacka rekommenderas. Besökscenter och Gruvbutiken håller öppet i samband med Lucia under jord.

Priser

295 kr / Vuxen
150 kr / Barn (3-15 år)

Andra biljetter

Lucia under jord

Upplev den magiska stämningen när luciatåget skrider fram genom de mörka gruvgångarna. Musikkonservatoriet och Falu Gruva bjuder tillsammans in till ett unikt luciafirande nere i gruvans djup. Antalet platser är begränsat, förbokning obligatorisk.

1 timme under jord

Museibiljett

Hur känns det att åka i malmtunnan i gruvans schakt? Hur arbetar egentligen en geolog? På gruvmuseet finns massor att upptäcka – och du får röra! Lär dig mer om platsen som närde stormakten Sverige och som la grunden till mycket av vår moderna teknik och industri.

1-2 timmar

Gruvtur (tisdag-fredag)

Följ med på äventyr ner i Falu Gruva. Här får du höra om gruvans tusenåriga historia och uppleva den speciella miljön med vindlande gångar och stora bergrum. Gruvturen går genom delar av gruvan med anor från 1600-talet. Biljetten är bokningsbar tisdag-fredag från den 1 oktober.

1 timme under jord

Kulturresan i Dalarna

Visa mer Visa mindre

Kulturresan i Dalarna är din guide till nio kulturhistoriska besöksmål runt om i Dalarna. Upptäck kulturella sevärdheter och nationella skatter som Zornmuseet, Carl Larsson-gården och Falu Gruva. Besök konstnärshem, trädgårdar och historiska industrimiljöer och låt dig omfamnas av de levande berättelserna om Dalarna.

Pris per person

125 kr / Kulturpasset