Traditionsenlig julmarknad på Gruvplatsen

Självklart blir det julmarknad på Falu Gruva även 2023. 10 december, andra advent, är det äntligen dags!

Många är de Falubor och tillresta som inte tycker att julstämningen börjar ordentligt förrän julmarknaden vid Falu Gruva. Som vanligt blir det julmarknad andra söndagen i advent, den 10 december i år, mellan klockan 10-17. Då kommer hundratals utställare att finnas på plats på Gruvplatsen med allt från lokalt hantverk till delikatesser från olika delar av Dalarna.

Inträdet till julmarknaden är 40 kronor för alla som fyllt 16 år. Det betalas på plats och allra helst via Swish men är också möjligt att betala kontant. Vi erbjuder FRI ENTRÉ till julmarknaden vid uppvisande av förbokad biljett till Gruvmuseet eller någon av våra guidade visningar under julmarknadsdagen. OBS: Gäller endast vid uppvisande av förbokad biljett. Boka din biljett här

Musikkonservatoriets kör uppträder under dagen och förhöjer stämningen med en fin julrepertoar. Som vanligt finns gruvtomtarna på plats i Vaschet intill Creutz lave redo att ta emot barnens önskelistor.

Vi erbjuder matservering från olika foodtrucks på marknadsområdet. Dessutom hälsar Gjuthuset Café & Butik, restaurang Geschwornergården och finpizzerian P-za välkommen under julmarknadsdagen.

Den här sidan kommer att uppdateras med mer information. På Facebook hittar du evenemanget ”Julmarknad vid Falu Gruva” där kommer vi också att uppdatera under hösten.

Vill du ställa ut på årets julmarknad? Anmäl dig här